Witryna cukiernicza – na co zwrócić uwagę?

Bogato zdobione torty, słodkie ciasta i kolorowe babeczki – choć piękne same w sobie, potrzebują odpowiedniej oprawy. Nawet najbardziej efektowne wypieki powinny być wyeksponowane w zachęcający dla klientów sposób, dlatego też w każdej restauracji, kawiarni, piekarni czy cukierni, musi znaleźć się witryna cukiernicza. Czym się kierować, podczas wyboru konkretnego modelu?

Parametry techniczne

Witryny cukiernicze przede wszystkim powinny zapewnić odpowiednie warunki do przechowywania wyrobów. Głównym czynnikiem, na jaki warto zwrócić uwagę, jest zakres temperatur – im szerszy, tym bardziej różnorodny asortyment możemy w nich umieścić. Równie ważna jest duża pojemność urządzenia,  dzięki której w urządzeni zmieści się wiele produktów i zostaną one efektownie wyeksponowane. Istotny jest także rodzaj czynnika chłodzącego oraz agregat, a także zużycie energii elektrycznej.

Stylowy design

Witryna cukiernicza (https://www.gastropuls.pl/witryny-cukiernicze) jest elementem wystroju lokalu gastronomicznego, a estetyka wnętrza to kwestia, na jaką klienci zwracają coraz większą uwagę. Producenci oferują urządzenia nie tylko wydaje, ale także stylowe. Sprzęty coraz mniej przypominają tradycyjne chłodziarki, obecnie wykonane są z wytrzymałych materiałów i stanowią ozdobę same w sobie. Optymalne parametry techniczne warto połączyć z odpowiednią estetyką, aby wypieki długo zachowały świeżość oraz cieszyły oko.

Nasi specjaliści bardzo chętnie pomogą wybrać model najbardziej odpowiedni do Państwa lokalu, który połączy wszystkie wyżej wymienione cechy.