Odzież gastronomiczna – trendy na 2022 rok

odzież gastronomiczna trendy

Czas pandemii wreszcie dobiegł końca i ogródki restauracyjne znowu zapełnią się niezliczoną liczbą gości. W tym wyjątkowym czasie, gdy zaczyna się sezon, każdy kelner czy pracownik obsługi restauracyjnej powinien odpowiednio zadbać o dobór właściwego stroju. Jaka odzież gastronomiczna będzie modna w nadchodzącym sezonie? Pozostaniemy przy klasyce, czy pójdziemy w stronę elegancji?

Odzież gastronomiczna – pomysły projektantów na 2022 rok

Jakie propozycje cieszą się największym zainteresowaniem w sklepach internetowych, gdzie sprzedawana jest markowa odzież gastronomiczna nie tylko polskich, ale również zagranicznych producentów? Trzeba zauważyć, że bardziej, niż kiedykolwiek eksperymentuje się z formą oraz materiałem. Dziś nie wystarczy zwykły, bawełniany fartuch ochronny. Trzeba zadbać o to, by miał odpowiednio dobrany kolor, który pozwoli pracownikowi kojarzyć się z jednym i jedynym przedsiębiorstwem, marką, której staje się pewnego rodzaju symbolem.

odzież gastronomiczna

Odzież gastronomiczna – najlepsze fartuchy na lato

Jeśli prześledzimy propozycje fartuchów gastronomicznych, możemy zauważyć, że ogromnym powodzeniem cieszą się przede wszystkim:

– fartuchy jeansowe – solidnie wykonane i wytrzymałe na nawet najbardziej trudne warunki pracy

– zapaski – dyskretna odzież gastronomiczna dla kelnerów i kelnerek, którzy nie lubią, gdy odzież firmowa krępuje im ruchy

– fartuchy bawełniane w różnych kolorach, z głębokimi kieszeniami

Odzież gastronomiczna – kolor to najważniejszy czynnik

Restauratorzy bacznie zwracają uwagę na to, by po czasie pandemii wrócił optymistyczny nastrój. Dlatego często zachęca się pracowników restauracji, by stosowana w pracy odzież gastronomiczna odznaczała się pastelowymi odcieniami, które zawsze kojarzą się przyjemnie i pozwalają rozświetlić nawet najskromniej urządzoną salę dla gości. Pracownik w kolorowym fartuchu lub zapasce od razu wydaje się godny zaufania.